Een huis kopen Spanje iets voor u?

Een huis kopen Spanje iets voor u?

Huis aan de Costa begeleidt u graag in het vinden en bewandelen van uw weg naar het verwezenlijken van uw Spaanse droom, een huis kopen Spanje aan de Costa Blanca. Het is dan ook goed om te weten waar u allemaal mee geconfronteerd kunt worden tijdens de zoektocht en het aankoopproces.

Huis kopen Spanje

De juiste locatie voor uw huis aan de Costa

Om het juiste huis aan de Costa te vinden, is het belangrijk om een goede locatie uit te kiezen. Bent u op zoek naar een huis aan de Costa Blanca, of toch liever aan de Costa del Sol? Zowel voor mensen die emigreren als voor mensen die een vakantiewoning zoeken, is er voldoende aanbod in deze gebieden. Kies op onze website de gewenste locatie en u ziet direct welke huizen er in deze omgeving te koop staan.

Onderstaand ons meest recente huis kopen Spanje aanbod

Bekijk woning

Geschakelde villas en bungalow

Mooie geschakelde 3 slaapkamer villa’s en bungalow in Formentera del…

Slaapkamers

 3

Badkamers

 2,5

Woonoppervlakte

 132

Perceel

 177

Nieuwbouw vanaf

€293.000

Bekijk woning

Luxe appartementen, zeezicht, Orihuela Costa

Prachtige zeer luxe appartementen vlakbij Playa Flamenco in Orihuela Costa…

Slaapkamers

 2

Badkamers

 2

Woonoppervlakte

 75

Nieuwbouw vanaf

€245.000 tot € 445.000,–

Klik hier voor ons overige huis kopen Spanje woningaanbod

Laatste nieuwe berichten

11 Fouten bij het kopen van een huis in Spanje

11 Fouten bij het kopen van een huis in Spanje

10 juni 2022

11 van meest gemaakte fouten bij het kopen van een huis in Spanje Natuurlijk is het kopen van een Huis aan de Costa spannend, wat

Lees verder »

Huis kopen Spanje vanaf tekening

28 mei 2022

Huis kopen Spanje vanaf tekening? Wanneer u een huis of appartement koopt in Spanje dat nog gebouwd moet worden, koopt u vanaf tekening. Dit wordt

Lees verder »

De juiste locatie voor uw huis aan de Costa

Om het juiste huis aan de Costa te vinden, is het belangrijk om een goede locatie uit te kiezen. Bent u op zoek naar een huis aan de Costa Blanca, of toch liever aan de Costa del Sol? Zowel voor mensen die emigreren als voor mensen die een vakantiewoning zoeken, is er voldoende aanbod in deze gebieden. Kies op onze website de gewenste locatie en u ziet direct welke huizen er in deze omgeving te koop staan.

Voor kopers van een huis in Spanje

Huis aan de Costa begeleidt u graag in het vinden en bewandelen van uw weg naar het verwezenlijken van uw Spaanse droom, een huis kopen Spanje aan de Costa Blanca. Het is dan ook goed om te weten waar u allemaal mee geconfronteerd kunt worden tijdens de zoektocht en het aankoopproces.

Banner Download Ebook Huis kopen Spanje

Bezint eer gij begint bij een huis kopen Spanje

Het is daarom van zeer groot belang dat u zichzelf eerst goed informeert, inleest en door de juiste professionele mensen laat adviseren en begeleiden. Neemt u daar ook echt rustig de tijd voor. Helaas gebeurt het nog steeds dat vakantiegangers als een soort, hoe raar dit misschien ook klinkt, impuls aankoop voor een bepaalde woning in Spanje kiezen. Terwijl ze zich in hun thuisland heel veel beter hadden laten informeren en adviseren. Liefde maakt blind, maar het relaxte vakantiegevoel soms ook! Wilt u een huis kopen in Spanje omdat u wil gaan wonen in Spanje, of voor de vakanties.

Wat biedt Huis aan de Costa u aan?

Wanneer u een appartement, villa, bungalow, geschakelde woning of finca wilt kopen in de Costa Blanca Zuid bent u bij Huis aan de Costa  op het juiste adres. Wij onderscheiden ons door ons alleen te richten op Nederlandstalige klanten. En ook in een regio die wij goed kennen, want het buitenleven en dus de locatie is minstens zo belangrijk als het huis aan de Costa zelf.

Wij werken overigens samen met een Nederlands/Spaans kantoor aan de Costa del Sol. Dus ook daar kunnen wij u onze uitzonderlijke dienstverlening aanbieden, wanneer u daar uw droom, een huis kopen Spanje zou willen verwezenlijken

Het dienstenpakket van Huis aan de Costa bestaat uit:

 • Het geven van uitgebreide informatie zowel telefonisch als per email;
 • Het samen met u opstellen van een reële wensenlijst;
 • Een uitgebreid en eerlijk aanbod in te koop staande woningen die hieraan voldoen;
 • Volledige begeleiding bij bezichtigingsreis op locatie;
 • Het bezoeken van projecten, woningen maar ook locaties die voor u belangrijk zijn om bezocht te hebben. Of dit nu strand, restaurants, scholen, winkelcentra, fysiotherapie praktijk of andere locaties zijn.
 • Het helpen met het maken van een keuze, de selectie voor u uitdunnen zodat u de uiteindelijke beslissing nemen kunt.
 • Begeleiden en adviseren tijdens het aankoopproces, helpen met Nie aanvraag, bankrekening openen, goede advocaat uitkiezen;
 • U op de hoogte houden met foto’s, filmpjes en telefoontjes van het bouwproces of status van de aangekochte woning;
 • Met nieuwbouw begeleiding met uitzoeken keuken, badkamer, tegels en tuininrichting enz., indien daar de mogelijkheid toe bestaat vanuit de projectontwikkelaar.
 • Het geven van adressen of u begeleiden naar diverse meubelwinkels die passen bij uw smaak en budget;

Spookverhalen en een huis kopen in Spanje

Wanneer u eens in het rond vraagt komt u ook de spookverhalen tegen….. Over mensen die enorm het schip in zijn gegaan bij het huis kopen Spanje. En daardoor al hun spaarcenten of nog erger geleende geld in rook op zagen gaan. Dit zijn de mensen die of in een impuls hebben gekocht en zich niet goed hebben laten informeren en begeleiden. Het team van Huis aan de Costa zal u daar ten alle tijden voor behoeden. Hoe enthousiast u ook ergens over bent, wij laten onze klant altijd nog minimaal een of meerdere nachtje(s) over slapen.

Huis aan de Costa zoekopdracht

Voldoet geen van de woningen op onze website aan uw wensen? U kunt bij ons een uitgebreide zoekopdracht neerleggen. Wij hebben slechts een selectie van de mooiste nieuwbouwprojecten geplaatst die de Costa Blanca rijk is. Of u nu een appartement, een geschakelde woning, een bungalow of villa zoekt. Wij gaan graag voor u op zoek tussen het enorme aanbod van projecten. Wanneer uw droom is een huis kopen Spanje aan de Costa Blanca, gaan wij voor u aan de slag. Deze moet natuurlijk voldoen aan uw wensen en aan onze kwaliteitseisen. Wij voorzien u liever van gerichte informatie nadat u ons uw wensen en te besteden budget heeft kenbaar gemaakt, dan u te overstelpen met informatie waar uw interesse toch niet naar uit gaat.

Wanneer u een zoekopdracht heeft voor de Costa del Sol, kunt u ook bij ons terecht doordat wij samen werken met een enthousiast team aldaar.

Talrijke huizen te koop in Spanje

Een huis kopen Spanje aan de Costa Blanca of de Costa del Sol is erg in trek. Daarom is het aanbod aan huizen, appartementen en villa’s aan deze Costa’s dan ook erg groot. Onze makelaar kan u helpen bij het kiezen van een huis kopen Spanje aan één van deze Costa’s dat aan al uw wensen voldoet. Ben je op zoek naar een huis met zeezicht aan de Costa del Sol of ben je op zoek naar een huis aan de Costa Blanca? In Spanje vind je authentieke huizen en moderne villa’s. We helpen u graag met het vinden van uw ideale huis in Spanje.

Wat is voor u de juiste locatie om een huis te kopen in Spanje?

Het uitzoeken van de juiste Costa is de eerste beslissing die u moet nemen. Aangezien het aanbod van huizen aan zowel de Costa Blanca als de Costa del Sol groot is zijn wij ervan overtuigd dat het altijd zal lukken uw droomhuis te vinden. Bent u op zoek naar een huis aan de Costa Blanca of aan de Costa del Sol? Deze gebieden bieden een ruim aanbod voor mensen die willen immigreren of voor mensen die op zoek zijn naar vakantiehuizen. Selecteer op onze website de gewenste locatie en u ziet direct welke woningen in dat gebied te koop staan. Wij tonen u slechts een beperkte selectie en gaan graag naar aanleiding van een persoonlijk gesprek gericht op zoek voor u.

Een huis kopen Spanje, waarom?

Spanje is een uitstekende vakantiebestemming, met diverse landschappen en culturen. En het is een groot land waar je in de zomer en winter zaken kunt doen, of kunt genieten van uw pensioen. Er zijn veel redenen om een ​​huis of appartement in Spanje te kopen. Vergeet alleen niet dat het kopen van onroerend goed in Spanje heel anders is dan het kopen van onroerend goed in Nederland of België. Bedenk ook waarom u een huis wil kopen in Spanje. Is het omdat u permanent wil gaan wonen in Spanje, of voor de vakanties.

Denk twee keer na alvorens je een huis in Spanje gaat kopen.

Daarom is het erg belangrijk dat je jezelf eerst goed laat voorlichten, de juiste informatie leest en je door de juiste professionals laat adviseren en begeleiden. Neem echt even de tijd om dit te doen. Helaas zijn ​​er nog steeds vakantiegangers die, en hoe vreemd het ook klinkt, er voor kiezen even snel een Spaans huis te kopen. Hoewel ze in hun thuisland betere informatie en advies hebben. Liefde maakt blinden, maar soms is er een ontspannen vakantiegevoel!

Een huis kopen Spanje en de horrorverhalen

Als je wat rond vraagt, kom je ook altijd wel enkele horrorverhalen tegen … over de mensen die een huis in Spanje hebben gekocht en al hun spaargeld en soms ook nog  geleend geld kwijt zijn. Deze mensen kopen ofwel impulsief of krijgen niet de juiste informatie en begeleiding. Het team van huiskopenspanje.nl zal u hier altijd tegen beschermen. Het maakt niet uit hoe gepassioneerd je bent over iets, we laten onze klanten er altijd minimaal een of meer nachten over slapen.

Wilt u een Spaanse villa kopen?

Dan kunt u wanneer u wilt heerlijk genieten van uw eigen vakantiehuis

Wie droomt er niet van om een villa in Spanje te kopen? In dit zonnige land met een eigen privé zwembad in een prachtige moderne villa. Van alle gemakken voorzien, en waar u heerlijk tot rust kunt komen in uw eigen paradijs.

Verkoopcijfers laten zien dat veel mensen deze droom de afgelopen jaren hebben gerealiseerd, of juist nu willen realiseren. Spanje is erg populair bij het kopen van onroerend goed.

Waar wilt u een villa kopen in Spanje?

Spanje is een enorm land (zelfs 12 keer groter dan Nederland) en heeft zeer verschillende regio’s. Ook hebben de diverse Costa’s allemaal hun eigen kenmerken. Het is zeer raadzaam om u eerst eens te verdiepen in deze verschillen. Daarnaast is het belangrijk om te weten wat voor u belangrijk is. En zijn uw wensen realiseerbaar binnen het budget dat u voor ogen heeft voor uw villa in Spanje. Een goede makelaar helpt u bij het formuleren van een realistische wensenlijst waar uw villa aan moet voldoen. Door de juiste vragen te stellen helpen wij u echt de perfecte villa ergens in Spanje te vinden en te kopen.

Een villa kopen in Spanje, hoe pak ik dit aan?

Er zijn meerdere belangrijke stappen te nemen, maar onze belangrijkste tip is: “Schakel een goede en betrouwbare makelaar in”. Nu vraagt u zich waarschijnlijk af hoe vind ik deze, nou dat is vooral luisteren naar en uw gevoel en uw verstand. Beide zijn zeer belangrijk in het gehele proces. Vraag eens bij een paar verschillende makelaars informatie aan. Wat is de respons tijd, kwaliteit van de gegeven informatie, zowel telefonisch als per email. Spreekt u diegene direct waar u in de toekomst ook mee te maken krijgt op locatie, of heeft u iemand van een bel team of binnendienst aan de telefoon. Luistert diegene naar uw wensen, of hangen ze een verkooppraatje op en willen ze u juist alleen 1 bepaalde woning verkopen? 

Allemaal punten waar u op kunt letten bij het selecteren van de makelaar die het beste bij u past. Een goede makelaar helpt u om uw droomhuis in Spanje te vinden. Daarnaast helpen zij u om de antwoorden te vinden op de volgende belangrijke vragen;

Wat voor soort woning zoekt u in Spanje?

Naast de regio, de verschillende Costa’s is de soort woning minstens zo belangrijk. Misschien heeft u altijd een villa in Spanje willen kopen, maar past een bungalow eigenlijk veel beter bij u. Bent u jong en heeft u geen problemen met traplopen of wilt u liever alles gelijkvloers. Of een appartement of geschakelde woning. Niet alleen het budget is belangrijk als u een villa in Spanje wilt kopen, ook het doel ervan is belangrijk. Een Spaanse villa die alleen voor eigen gebruik is of ook voor de verhuur is? Er valt wanneer deze verhuur villa in Spanje op een goede locatie ligt een mooi rendement te halen. Misschien kunt u door uw Spaanse villa af en toe te verhuren, uw vaste lasten zo “terugverdienen” en maakt u zo goed als gratis gebruik van uw eigen vakantievilla.

Reserveren van een woning in Spanje

Wanneer u uw droomwoning heeft gevonden is de volgende stap het ondertekenen van een reservering overeenkomst. Normaal gesproken betaald u dan een bedrag van tussen de € 5.000,- en € 10.000,-, afhankelijk van de voorwaarde van de te kopen woning. Let op: wanneer u uiteindelijk besluit om de woning niet te kopen, krijgt u niet altijd dit bedrag terug. Dit hangt helemaal af van de inhoud van het reserveringscontract en wat er in de kleine lettertjes staat. Wanneer u zich door een goede makelaar laat begeleiden zal deze altijd adviseren om op dat moment direct al een advocaat naar deze reservering te laten kijken. Zij kunnen kijken of wat er in dit contract staat redelijk is en daarna geven zij advies om wel of niet te betalen.

Waarom en reserveringscontract?

Het reserveringscontract dient meerdere doelen.

 • Door het tekenen van het reserveringscontract en het betalen van het bijbehorende bedrag haalt u tijdelijk de woning uit de markt. Zeker wanneer u de voorkeur geeft aan een bepaalde ligging, een hoekwoning of -appartement, of juist dat ene nog beschikbare penthouse.
 • Een soort adempauze neemt omdat er zoveel informatie op uw af komt dat u er toch nog wat langer over wilt nadenken. Is dit echt wel uw droomwoning?  
 • U hiermee bedenktijd creëert om bijvoorbeeld de mogelijkheden van een (gedeeltelijke) hypotheek te onderzoeken. Wij raden altijd aan om u vooraf alvast goed hierover in te laten lichten. Tenslotte gaat dit proces in Spanje vaak niet sneller dan in Nederland. U kunt de woning dan ook niet weken op deze wijze reserveren. Let op: wanneer u uiteindelijk besluit om de woning niet te kopen, krijgt u niet altijd de reservering terug. 

Juridisch onderzoek

De volgende stap is juridisch onderzoek en ondertekening van het koopcontract, waarbij u de reeds gedane aanbetaling kunt optellen tot 10% van de aankoopprijs. Dit is een bindend contract, als u niet koopt, verliest u deze 10%. Zeer belangrijke tip: schakel hiervoor een goede advocaat in!
Een advocaat zal voor u het juridisch onderzoek doen. Controleren of de woning of het stuk grond dat u wilt kopen beschikt over de juiste vergunningen en papieren. Maar kijkt ook naar de vorm van het contract en de kredietwaardigheid van de projectontwikkelaar zelf.

Huis aan de Costa raadt u zelfs aan om voordat u het reserveringscontract tekent, al een advocaat op voorhand in te schakelen. Uw advocaat zorgt er dan ook voor dat u ook het gereserveerde bedrag terug kan krijgen wanneer iets niet zou kloppen.

“Ik vertrek” drama’s

In veel gevallen zien wij mensen die het reserveringscontract veel te snel te hebben ondertekend. Zonder de inhoud en impact te beseffen. En vragen ons dan, kunnen jullie iets voor ons doen? Helaas moeten we dan vaak nee zeggen. Er is geen standaard reserveringscontract en er zijn veel verschillende kwaliteitsvarianten in omloop. Uiteraard laat u ook een advocaat het koopcontract controleren. U heeft tenslotte veel geld geïnvesteerd in uw Spaanse droom, dan mag deze geen nachtmerrie worden. Programma’s zoals “Ik vertrek” zijn super leuk om naar te kijken op TV, maar zulke drama’s wilt u zelf vermijden. Laat u dus niet opjagen en bespaar nooit op goed (juridische) advies en schakel een goede makelaar in.

Huis kopen Spanje en de financieren

Gezien het feit dat professionele Nederlandstalige hypotheekmakelaars in Spanje schaars zijn, kunt u zich het beste vooraf adviseren over de mogelijkheden. U hoeft niet meer bij Nederlandse banken of tussenpersonen aan te kloppen. Ze verstrekken niet langer een hypotheek om een huis in Spanje te kopen. Soms is het wel mogelijk om de overwaarde van uw Nederlandse woning te gebruiken als aanvulling op de aankoop in Spanje. Op de lange termijn verliest u hiermee wel uw flexibiliteit in Nederland. In Spanje kunt u eventuele overwaarde niet (later) opnemen, u kunt alleen een hypotheek krijgen direct bij aankoop. Mits u voldoet aan alle voorwaarden die een hypotheek verstrekker daaraan verbindt.

In Nederland overleggen we altijd eerst met een bank of financieel adviseur voordat we op zoek gaan naar een huis. Echter zodra we een tweede huis in Spanje vinden is het heel normaal dat klanten dit vaak later doen. Dit is echter onverstandig. Het team van Huis aan de Costa zal altijd in een van de eerste gespreken vragen wat uw budget is. En of dit eigen vermogen is en of u afhankelijk bent va neen (stukje) financiering.
Ook vertellen wij wat de bijkomende kosten koper zijn. Wanneer u dit van tevoren weet, wordt het gehele proces een stuk zorgelozer. Dan kunt u vanaf dag 1 genieten van de zoektocht naar uw droomwoning. Dan hoeft u niet wakker te liggen van alle beren die u onderweg tegenkomt. 

Uit ervaring weten we dat goed advies enige tijd in beslag zal nemen en dat Spaanse banken zes tot acht weken nodig hebben om een aanvraag te beoordelen.

Huis aan de Costa begeleidt u graag in het vinden en bewandelen van uw weg naar het verwezenlijken van uw Spaanse droom, een huis kopen Spanje aan de Costa Blanca. Het is dan ook goed om te weten waar u allemaal mee geconfronteerd kunt worden tijdens de zoektocht en het aankoopproces.

Huis kopen Spanje